Home  »  Nieuws  »  Team verplichte oefenstof okk wint ook tweede competitie

Nieuws

Team verplichte oefenstof OKK wint ook tweede competitie

29-03-2015
Team verplichte oefenstof OKK wint ook tweede competitie
Op zaterdag turnden alle turnsters van de A-selectie hun tweede competitiewedstrijd bij de verplichte oefenstof.

OKK team 3, Jadee Phelipa, Azra Durak en Manuela Hietbrink, turnden in de eerste ronde. Fenne van Oversteeg turnde helaas niet door een blessure. Vorige keer behaalden zij een 9e plaatst, dit keer een 13e plaats. Maar de meiden moeten niet te veel kijken naar de teamklassering, omdat ze dit keer maar met 3 turnsters waren en alle cijfers dus mee telden. Jadee tunde de stabielste wedstrijd van deze drie meiden. Geen grote fouten en ze liet voor het eerste de kip aan de brug zien. De vorige wedstrijd behaalde ze 46,625 en nu 48,450 (20e), dus een ruime verbetering. Azra gaat ook lekker vooruit, al liet ze nog wel twee punten liggen op de balk.  Maar zeker de overslag op sprong, maar ook de arabier-flikflak op vloer zien er al uit of ze al veel langer bij de selectie zit. Met een verbetering van ruim 7 punten kan ze tevreden zijn. Azra scoorde 43,925 (38e). Manuela liet deze dag te veel punten liggen door de zenuwen en moet zich proberen de laatste competitiewedstrijd te verbeteren. Ze werd 44e (42,275).

 

In de tweede ronde moest team 1 van OKK turnen. Bestaande uit Veerle Kooke, Eva Schrik, Izaelle Dur, Sofie Li en Sanne Kranendonk. Dit team deed wat van hen verwacht werd en prolongeerde de 1e plaats, waardoor het kampioenschap in zicht is. Izaelle is nog steeds herstellende van een blessure en turnde alleen aan de brug. Haar punt telde mee voor het teamtotaal. Met een hele nette oefening, maar met het ontbreken van 2 reuzen, haalde ze het wel het 2e cijfer van de dag op brug met 14,250.  Eva (6e) turnde een stabiele wedstrijd en liet voor het eerste een streksalto van de brug zien. Ze deed het net nog iets beter dan haar clubgenootje en scoorde het hoogste cijfer van de dag op brug met 14,350. Sanne moest 1x de balk verlaten met de koprol, maar met een eindtotaal van 52,075 doet ze het toch erg goed. Ze werd 3e overall. Veerle was net iets beter en werd met 53,325 tweede. Ze liet nog wat punten liggen op de brug, maar scoorde wel het hoogste punt van de dag op de balk met 13,150. Sofie scoorde nog net iets meer punten en was de beste van de dag met 53,725. Ook mocht ze met een score van 13,750 de vloer op haar naam schrijven. Verdiend werd dit team 1e!

 

Het laatste team, OKK 2, kwam in de derde ronde aan bod. Bestaande uit Maylene Rienks, Froukje Mons, Caithlin Karel en Roos de Vries. Ze werden 4e, maar doen nog mee voor een podium plaats, omdat ze met de vorige wedstrijd mee geteld toch nog 2e staan. Roos (21e) maakte nog wat slodigheidsfoutjes, maar zeker op sprong kan je niet om haar heen. Ze won het onderdeel sprong met een hoog cijfer van 13,625. Maylene turnde een stabiele wedstrijd en gaat goed vooruit. Jammer dat de kip net niet lukte. Ze werd 18e. Caithlin (15e) is goed in sprong en brug, maar werkt nog aan de afwerking op balk en vloer. Maar dit keer liet ze zien dat ze daar ook in vooruit gaat, door rustig te werken was de afwerking al veel beter. Froukje was de beste van dit team. Met 49,025 werd ze 11e. Opvallend was haar prestatie op vloer, normaal niet haar beste toestel, maar met 13,600 werd ze 3e op dit toestel.

 

OKK heeft een goede indruk achter gelaten deze dag. Team 1 staat er goed voor om de winst binnen te halen de volgende en laatste wedstrijd. Team 2 moet er hard voor werken om de tweede plaats vast te houden. En team 3 gaat werken aan individuele prestaties.


« terug