Home  »  Nieuws  »  Tesssa turnt zich naar de 7e plaats

Nieuws

Tessa turnt zich naar de 7e plaats

03-02-2019
Tessa turnt zich naar de 7e plaats
Zaterdag 2 februari was de tweede districtswedstrijd instap N3 in Hellevoetsluis en Tessa nam daaraan deel voor de A-selectie van OKK Ridderkerk.

Tessa begon haar wedstrijd op de balk. Op een wiebel na bij de radslag was haar oefening erg netjes en strak.  Haar mooie oefening werd beloond met een hoge score (12,300).
Op het tweede toestel de vloer ging het inturnen erg goed, maar met de wedstrijd was ze toch een beetje zenuwachtig. Ze verloor haar evenwicht bij het begin stukje en was hierdoor even uit haar concentratie, daarna pakte ze haar oefening weer goed op. Score 11, 350.
Op sprong turnde Tessa als eerste sprong een ruime overslag, maar wel met een lichte hoek bij heupen. Score: 12.550. Haar tweede sprong was een hurksalto voorover en die was netjes, strak en hoog. Score: 13.500. Gemiddelde sprongscore: 13.025.
Op het laatste toestel, de rekstok, ging het erg goed. Ze scoorde op dit toestel zelfs het derde cijfer van de wedstrijd. Score 12.400.
Met een mooie eindscore van 49.075 wist Tessa de 7e plaats te behalen. Zelfs nog twee plaatsen hoger dan de eerste districtswedstrijd. De officiële doorstroming moet nog bekend worden gemaakt. De landelijke halve finale zit er waarschijnlijk niet in, maar leiding en turnsters hopen dat haar 7e plaats nog wel genoeg is voor een plaatsje in de districtsfinale.

« terug