Home  »  Nieuws  »  Turnseizoen van start voor a selectie

Nieuws

Turnseizoen van start voor A-selectie

05-12-2015
Turnseizoen van start voor A-selectie
Zaterdag 28 november vond de eerste districtswedstrijd plaats voor turnsters van onze gymnastiekvereniging OKK in Rotterdam.

Erg vroeg in het nieuwe turnseizoen, want andere jaren startten we pas in januari. Daarnaast is het wedstrijdconcept ook dit jaar aangepast, want niet 1 wedstrijd bepaalt of je door mag stromen naar de landelijke wedstrijden, maar het gemiddelde van 2 wedstrijden, waarvan de tweede wedstrijd in januari zal plaats vinden.

In de eerste wedstrijd turnde bij pupil II Izaelle Dur in niveau N2. Na een seizoen zonder landelijke wedstrijden vanwege een blessure, was dit weer een spannend meetmoment. Ze liet zien weer mee te kunnen in dit niveau. Er werden hier een daar wat foutjes gemaakt, maar dat zijn goede leerpunten. Op brug, nu niet haar sterkste onderdeel, kan Izaelle een hoop winst behalen door een moeilijkere oefening te turnen op de volgende wedstrijd. Op de training lukt dat al regelmatig en we streven naar die oefening in januari. Izaelle eindigde op een nette 12e plaats.

 

Sofie Li en Sanne Kranendonk turnden in de tweede ronde bij de categorie pupil I in niveau N2. Allebei de meiden zijn dit jaar een niveau hoger gaan turnen. Voor beide meiden een uitdaging. Sofie Li turnde een redelijke wedstrijd, maar vooral op rekstok en balk is er nog ruimte voor verbetering. Dan hebben we het over het ruimer turnen en de afwerking in het algemeen. Wel turnde ze voor het eerste losse radslag op vloer en bruggetje op de balk. Sofie eindigde op de 20e plaats.

Ook Sanne turnde een redelijke wedstrijd. Sprong en vloer goed. Op balk viel ze 1x met het nieuwe element bruggetje achterover, maar was vooral het cijfer wat tegen viel, doordat de jury een pasje onherkenbaar geturnd vond en hierdoor 2 punten extra aftrek kreeg. De trainsters vonden dit wel erg zwaar gerekend. Op rekstok liep haar oefening niet helemaal lekker, maar ze heeft op de training laten zien dat ze veel beter kan, dus ruimte voor verbetering. Sanne eindigde op de 23e plaats.

 

In de 3e wedstrijdronde turnde Veerle Kooke in niveau N3 Jeugd 1 haar wedstrijd. Haar eerste toestel was balk en ze moest door de zenuwen 3x de balk verlaten door middel van een val. Dit kostte haar veel punten aftrek. Na een slechte start op het eerste toestel moest Veerle beginnen aan een inhaalrace in het eindklassement. Vloer, het tweede toestel, ging een stuk beter. Helaas een foutje bij de stut-handstand-½-draai, maar voor de rest een prachtige oefening. Bij sprong turnde zij met succes een nieuwe sprong ½ in ½ uit. Bij het laatste toestel, brug, liet Veerle echt zien wat zij waard is. Ze turnde een supermooie oefening met een stabiele afsprong, score 14,450 (3e cijfer van de wedstrijd). Veerle eindigde uiteindelijk op een 13e plaats in het eindklassement.

 


« terug