Home  »  Nieuws  »  Turnsters a selectie ongeslagen kampioen

Nieuws

Turnsters A-selectie ongeslagen kampioen

17-05-2015
Turnsters A-selectie ongeslagen kampioen
Afgelopen vrijdag werd in de mooie turnhal van O&O in Zwijndrecht de derde en laatste competitiewedstrijd van dit seizoen geturnd. Teams van gymnastiekvereniging OKK stonden na twee wedstrijdrondes op een eerste en derde plaats.

OKK zette in deze competitie twee teams in. Team 1 met jeugturnster Esmee Vogelezang, junioren Elisa van Halem en Ferah Dur en de senioren Inès Haulussy en Marjolein Hamelink. Helaas is Inè in de loop van het jaar geblesseerd geraakt en heeft de laatste wedstrijden niet meer mee kunnen doen. Team 2 bestond uit jeugdturnsters Cato Steehouwer en Marleen Lodder en de senioren Kim van Vliet en Caroline Mom. OKK kwam goed uit de startblokken. Bij vloer werd met 35.000 punten een stevige basis gelegd voor de uiteindelijke winst. Olympia Papendrecht heeft zich goed ontwikkeld op dit onderdeel  en werd 2e met 34.950 en het team van O&O3 eindigde 3e met 34.000. Bij sprong was O&O 3 de beste, ondanks het feit dat OKK hier met 35.800 hoog scoorde. De Zwijndrechtse turnsters scoorden 0.850 meer dan het team van OKK en dus was het gat met OKK bijna gedicht. Caroline Mom was zowel bij vloer als bij sprong de beste OKK-turnster gevolgd door Kim van Vliet, die net als Caroline twee tsukahara 's liet zien op sprong.

Tot dan toe turnde OKK optimaal, maar bij de laatste twee toestellen, brug en balk, verliep de wedstrijd minder vlekkeloos. Marleen Lodder was ondanks een kleine misser bij brug de beste OKK-turnster, gevolgd door Caroline Mom en Esmee Vogelezang. OKK werd op dit toestel 3e en zag O&O3 - dat anderhalve punt hoger scoorde - de leiding overnemen.

Bij het moeilijkste toestel, de balk, moest OKK dus proberen de achterstand in te halen. Hoewel lang niet iedereen de balkoefening zonder vallen afmaakte, waren de prestaties van degenen die dit wel konden voldoende voor winst op dit toestel. Caroline Mom (11.800) en  Cato Steehouwer (10.600)  leverden het grootste aandeel aan de winst. Met Elisa van Halem (10.100) wisten deze drie als enigen boven de 10 punten te scoren in het veld van veertig turnsters.

Uiteindelijk won OKK de wedstrijd met 131.450 voor O&O3 dat met 128.150 eindigde. Dit laatste team liet het liggen bij de balk en werd daar slechts vierde met ruim 4 punten achterstand op OKK.  Team 2 van OKK werd hierdoor ongeslagen kampioen, het andere team zakte net een plaats en viel met een vierde plaats overall net buiten de prijzen.
 


« terug