Home  »  Nieuws  »  Tweede districtswedstrijd

Nieuws

Tweede districtswedstrijd

21-01-2018
Tweede districtswedstrijd
Zaterdag 20 januari turnden verschillende turnsters in verschillende categorie├źn hun 2e districtswedstrijd in Sliedrecht. Lisa van der Stoep en Danique de Gelder bij instap N3. Jasmijn van Noort bij pupil II N2 en Lotte van Noort en Izaelle Dur bij jeugd II 2e divisie. De beste wedstrijd telt voor doorstroming naar de kwart- of halve finale. Daarnaast kunnen de instappers zich ook nog plaatsen voor de districtsfinale.

De ochtend begon voor OKK met Lisa en Danique. Waar het de vorige keer nog te spannend was geweest voor Danique en ze toen helaas moest afhaken en waar Lisa vooral ervaring opdeed en achter in het klassement eindigde (18e), stonden er nu al twee hele andere tunsters op de vloer. En dat terwijl we nog maar 2 maandjes verder zijn. 

 

De wedstrijd begon op het toestel balk en dat was wel even spannend. Beide meisjes maakten meerdere vallen en lieten dus wat punten liggen. Lisa scoorde 9,267 (15e) en Danique scoorde 7,200 (20e). 

Op de vloer deden ze het beide iets beter. En was het voor Danqiue de eerste keer dat ze op een grote vierkante vloer mocht turnen. Cijfers: Lisa - 9,600 (17e) en Danique - 7,600 (19e). 

Op sprong lieten ze zich beide van hun beste kant zien. Lisa springt al best goed op de traingen, maar op de wedstrijd moet ze nog om weten te gaan met de adrenaline. Ze geeft namelijk zoveel power, dat haar landingen daardoor moeilijker worden. De vorige keer maakte ze nog een salto tot buiklig, maar dit keer wist ze met wat passen te blijven staan. De overslag ging al erg goed. Bij Danique zijn beide sprongen nog een beetje onzeker. Soms heeft ze moeite met de overslag en ook de salto lukt niet altijd op de training. Maar ze ging er helemaal voor. Ze liet beide sprongen goed lukken. Cijfer Lisa: 13,175 (10e). Cijfer Danique: 13,000 (16e). 

Op het laatste toestel lieten beide turnsters hun beste resultaat noteren. Met allebei nette oefeningen scoorde Lisa 11,667 (7e) en Danique 11,567 (8e). 

Lisa heeft zich ruim verbeterd. Met ruim 8 punten meer dan de vorige keer werd ze dit keer 12e. Ze heeft daardoor nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de districtsfinale. De plaatsing voor de halve finale zal moeilijk worden. Danique kan ook met trots terug kijken op deze wedstrijd. De vorige keer niet geturnd en dit keer de volledige wedstrijd gedaan. Danique haalde de 17e plaats. 

 

 

In de zelfde ronde turnde ook Jasmijn van Noort in de categorie pupil II N2. De vorige keer had ze al een heel mooi resultaat neergezet (9e) en daardoor was er dit keer weinig te verliezen voor haar. En kon ze redelijk relaxt de wedstrijd turnen. Ze had er dan ook veel zin in.

 

Jasmijn begon op haar beste toestel sprong. Ze was de eerste turnster die de wedstrijd opende en dat liet ze zien met twee erg goede sprongen. Voor haar overslag behaalde ze een 13,400 en voor haar schroefsalto 13,600. Het gemiddelde, 13,500, was goed voor een gedeelde 1e plaats. 

Op de brugligger ging ze er met goede moed tegenaan. Nog niet haar beste toestel en dat maakt het nog steeds een beetje spannend. Tijdens het inturnen lukte haar afsprong best goed en daardoor kreeg ze er vertrouwen in. Tijdens de wedstrijd gingen haar reuzen zo snel en door de handstand heen en dat haar timing veranderde ten op zichte van het inturnen, waardoor ze na haar streksalto doorschoot en op haar rug landde. Dat was even balen, maar Jasmijn weet ook dat het op de trainingen nog niet stabiel is. Dus daar gaan we de komende periode weer hard voor trainen. Cijfer: 11,100 (21e). 

Op balk pakte ze de wedstrijd gelijk weer goed op. Met een goede oefening met al moeilijke elementen, zoals arabier een bruggetje voorover, wist ze 13,367 (4e) te scoren. 

Ook op de vloer liet ze een mooie oefening zien. Beide trainsters die mee waren tijdens de wedstrijd vonden alleen dat haar cijfer te laag was ten opzichte van de overige turnsters. Het cijfer had best een beetje hoger mogen zijn! Cijfer: 12,000 (11e). 

 

Jasmijn turnde dit keer tot een 12e plaats. Met alleen een fout op de brugligger turnde ze voor de rest een hele stabiele wedstrijd. Met de vorige wedstrijd een 9e plaats is ze zo goed als zeker voor een plekje in de kwartfinale, maar de officiele uitslagen voor doorstroming moeten we nog krijgen. Dus het is nog even afwachten. 

 

 

In de wedstrijd na Lisa, Danique en Jasmijn kwamen er nog twee turnsters in actie. Lotte van Noort, inderdaad de zus van Jasmijn, en Izaelle Dur. Beide tursters zijn 2e jaars jeugd en turnen supplement D, dat de 2e divisie is. De vorige keer eindigde Lotte al op een 11e plaats en daardoor was er ook voor haar dit keer weinig te verliezen en kon ze redelijk relaxt de wedstrijd turnen. Izaelle eindigde de vorige wedstrijd op de 19e plaats. Voor haar zat er iets meer druk op de ketel, want een paar plaatsen hoger einden zou haar meer zekerheid geven op doorstroming naar de kwartfinale. Ondanks dat was ook Izaelle dit keer helemaal niet zo zenuwachtig. 

 

Op sprong begon de wedstrijd. Izaelle en Lotte springen half in, heel uit. Izaelle kwam misschien met haar aanloop niet lekker uit, maar wist toch door te springen. Haar juist wat grote insprong naar de plank resulteerde in een mooie ruime sprong, zowel naar de pegases toe, als in haar zweeffase na de afduw. Cijfer: 11,800 (5e). Lotte kwam daarna met de zelfde sprong. Netjes, maar wel wat klein. Trainsters Miranda en Caroline vonden beide de sprong van Izaelle beter, maar de jury dacht daar net iets anders over. Er was maar een klein verschil in cijfer. Lotte scoorde 12,000. Dat was zelfs goed voor een 2e plaats op dit toestel. 

Op de brug lieten beide turnsters oefeningen naar kunnen zien. De reus van Izaelle lukte en ook de losom bij Lotte. De oefeningen zagen er netjes uit. De cijfers vielen alleen wel wat lager uit dan verwacht. Izaelle 9,800 (8e) en Lotte 9,400 (14e). 

Voor de balk zijn beide turnsters wel een beetje zenuwachtig. Het is niet echt het favoriete toestel op wedstrijden voor Izaelle. Toch liet ze dit keer een veel betere indruk achter. Meer zelfverzekerd en minder wiebels. Helaas viel ze met de wisselspagaat. Maar het totaalplaatje was veel beter dan in wedstrijd in. Ze liet ook nog een nieuwe opsprong zien. Een losse radslag op. Haar cijfer: 10,833 (15e). Lotte wist het zelf nog iets beter te doen. Ze bleef netjes op de balk, liet de zelfde nieuwe opsprong als Izaelle zien en turnde ook nog een nieuwe afsprong, de twistsalto. Alleen haar wisselspagaat viel een klein beetje klein uit. Haar score: 11,767 (6e). Beide turnsters zijn op de goede weg. Vooral de acrobatische elementen gaan goed. Beide kunnen wel nog wat trainen op de gymnastische sprongen. 

Op de vloer was er weinig aan te merken. Izaelle en Lotte turnde naar wat ze kunnen. Izaelle scoorde 10,700 (18e) en Lotte 11,333 (11e). Op dit toestel kunnen ze ook werken aan hun gymnastische sprongen en proberen nog wat meer inhoud te gaan turnen, zodat hun uitgangswaarde omhoog zal gaan. 

Izaelle

Lotte

 

Zowel Izaelle als Lotte wisten hun resultaat van de vorige wedstrijd te verbeteren. Izaelle werd 13e en Lotte werd 7e. Deze resultaten zullen zo goed als zeker zijn voor een plekje in de kwartfinale, maar de officiele uitslagen voor doorstroming moeten we nog krijgen. Dus het is nog even afwachten. 


« terug