Home  »  Nieuws  »  Tweede districtswedstrijd pupillen

Nieuws

Tweede districtswedstrijd pupillen

11-02-2018
Tweede districtswedstrijd pupillen
Op zaterdag 10 februari werd er door de pupillen I en II van de A-selectie geturnd in Den Haag. Deze meisjes turnden allemaal in de categorie N3 en proberen zich via deze districtswedstrijd te plaatsen voor de districtsfinale en ook districts-toestelfinales en de halve landelijke finale. In december 2017 was de eerste districtswedstrijd en dit keer de tweede wedstrijd. Het beste resultaat zal tellen voor doorstroming.

De ochtend begon met de pupillen II. Dat zijn voor OKK Indy Pangan en Lois Straver. 
Ze begonnen op het toestel sprong. Indy openende de wedstrijd goed met de overslag over de pegases en de streksalto met de plankoline. Cijfer: 13,850 (4e). Lois wist haar voorbeeld te volgen en maakte twee goede sprongen. Cijfer: 13,525.
Op de brug turnde Indy ook een mooie oefening. Cijfer: 12,867 (5e). Lois verraste de leiding op de brug. Sinds een ruime periode lukte het haar nu om weer de kip-buikdraai door te turnen zonder stopjes. Cijfer: 12,567.
Na twee toestellen stond Indy er goed voor in het klassement. Helaas maakte het haar extra zenuwachtig. Op de balk omgaan met de zenuwen is toch altijd lastig en dat zorgde ervoor dat ze haar goede vorm niet kon doorzetten op het toestel balk. Ze moest de balk een keer vastgrijpen en ook een keer de balk voortijdig verlaten. Cijfer: 8,700. Lois beet op de balk juist het spits af. En hoewel de balk ook niet haar favoriet is vond ze het dit keer fijn om als eerste te zijn. Ze wist redelijk tempo te houden en haar oefening netjes af te maken zonder vallen. Dit resulteerde in het mooie cijfer: 11,800 (3e). 
Op de vloer lieten beide turnsters degelijke oefeningen zijn, maar zijn er overige turnsters die echt beter zijn. Cijfer Indy: 10,033. Cijfer Lois: 10,467. Beide een gemiddelde klassering op dit toestel.
In totaal haalde Indy 45,450 punten en dat was goed voor de 12e plaats. De wedstrijd in december wist ze de 9e plaats te behalen en dat is dus haar hoogste klassering. Lois behaalde in totaal 48,359 en wist een hele mooie 5e plaats te behalen. In december werd ze 13e en dus wist ze zich nu ruim te verbeteren.
 
 
In de tweede ronde kwamen er nog meer turnsters op de vloer in actie. De pupillen I die ook het niveau N3 turnen.
 
Neelysha de Kok liet zich van haar beste kant zien. Waar er normaal hier of daar een foutje in weet te sluipen tijdens een wedstrijd, wist ze haar vorm vast te houden en een hele stabiele wedstrijd te turnen. Deze goede wedstrijd resulteerde in een hele mooie 5e plaats. De wedstrijd in december eindigde ze op de 16e plaats en dus wist ze zich dit keer ruim te verbeteren. Haar beste toestel was dit keer de balk. Cijfer: 12,967 (2e). Beste opmerkelijk, want dit is normaal niet haar favoriete toestel. De 2e plaats op de balk is waarschijnlijk goed genoeg voor doorstroming naar de toestelfinale balk van het district. 
 
Anna van Oost wist op de rekstok een topoefening neer te zetten met een mooi gelukte kip en doorgeturnde buikdraai. Daarmee behaalde ze ook haar hoogste cijfer. Cijfer: 12,733 (2e). De 2e plaats op de rekstok is waarschijnlijk goed genoeg voor doorstroming naar de toestelfinale rekstok van het district. In de meerkamp werd ze 11e. In december werd Anna 14e, dus wist ze een aantal plekjes op te schuiven. 
 
Chelsea Bruijn wist haar beste prestatie neer te zetten op brug en vloer (10e). Waar ze vorige keer nog 2e werd op sprong en zich toen al plaatste voor de toestelfinale sprong van het district wist ze die prestatie nu niet te evenaren. Chelsea eindigde op de 15e plaats. In december werd Chelsea 12e en dat is haar beste presatie uit twee wedstrijden. 
 
Yasmin Freire Dekker was dit seizoen tot nu toe de stabielste van dit groepje, maar had juist vandaag haar dag niet helemaal. Op sprong en vloer liet ze wat puntjes liggen. De balk wist ze zonder vallen te turnen, maar haar beste prestatie leverde ze op de rekstok. Ze turnde dit keer de kip voor het eerst op een grote wedstrijd en die lukte ook. Ze scoorde op de rekstok: 11,900 (6e). Yasmin werd in het eindklassement 16e. In december werd ze al knap 8e. 
 
Jessica Verschoor turnde een hele stabiele wedstrijd ondanks dat ze een beetje ziek was. Jessica kan alleen maar terug kijken op een goede wedstrijd. Helaas mist ze wat aan moeilijkheidswaarde in haar oefeningen, waardoor ze niet op kan boksen tegen de rest. Ze heeft echt laten zien wat ze kan. Jessica werd 17e en is daarmee een paar plekjes omhoog geklommen. In december werd ze 20e.
 
De doorstroom aantallen zijn nog niet bekend, dus het blijft nog even afwachten of de turnsters zich geplaatst hebben voor een districtsfinale of landelijke halve finale.  

« terug