Home  »  Nieuws  »  Tweede en vierde plaats bij competitie verplichte oefenstof

Tweede en vierde plaats bij competitie verplichte oefenstof

19-02-2017
Tweede en vierde plaats bij competitie verplichte oefenstof
Afgelopen zaterdag vond de eerste wedstrijd van de turncompetitie plaats in Ridderkerk. Van 's ochtends 8.30 uur tot 's middags 14.30 uur kwamen elf teams van vier verschillende verenigingen in actie in de verplichte oefenstof. De grootste teams bestaan uit 6 turnsters, maar er mogen er maar 5 turnen. De beste 3 cijfers op elk toestel tellen mee voor het teamresultaat. OKK had twee teams bestaande uit 5 en uit 4 turnsters.

In ronde twee kwam team 2 van OKK Ridderkerk de vloer op. Dit team bestond uit Jessica Verschoor, Yasmin Freire Dekker, Chelsea Bruijn en Caithlin Karel. En in ronde 3 hadden we team 1 en dat team bestond uit Neelysha de Kok, Lois Straver, Indy Pangan, Anna van Oost en Sofie Li. Sanne Kranendonk, een sterke schakel binnen de verpichte oefenstof, kon dit keer helaas niet aanwezig zijn.

Bij het toestel sprong deden de jongste meiden twee keer handstand platvallen en alle andere meisjes twee keer een overslag over de pegases. Team 1 behaalde op dit toestel een 1e plaats en team 2 een 4e plaats. De beste individuele resultaten waren van Indy (13,900 - 1e), Caithlin (13,800 - 3e) en Sofie (13,750 - 3e).

Dan het volgende toestel. Afhankelijk van je leeftijd en het niveau wat je doet turnen ze hier aan verschillende toestellen. Zo gebruiken we de ongelijke brug, de enkele hoge ligger en de rekstok met lusjes. Team 1 behaalde op dit toestel een 5e plaats en team 2 ging daar netjes overheen en behaalde zelfs een 3e plaats op dit toestel. De beste individuele resultaten waren van Yasmin (13,750 - 2e) en Jessica (13,400 - 5e).

Op het toestel de balk werd maar weer eens duidelijk hoe lastig het is om er op te blijven staan. Van de 9 meisjes van OKK, lukten het er maar 3, om zonder vallen de oefening door te komen.  Complimenten voor Lois, Anna en Caithlin. Een belangrijk punt om nog hard aan te werken, zodat we de volgende wedstrijd nog meer punten kunnen behalen op dit toestel. Ondanks de vallen scoorden we nog aardig in het klassement. Team 1 behaalde een 3e plaats op dit toestel en team 2 een 5e plaats. De beste individuele resultaten waren van Lois (met een prachtige oefening!) (12,700 - 2e), Yasmin (12,650 - 5e) en Anna (12,600 - 6e).

Tijdens de vrije oefening lieten alle meisjes een oefening op muziek zien. De meisjes deden ontzettend hard hun best en er werd erg netjes geturnd volgens de trainsters. Helaas zagen we dat niet helemaal terug in de cijfers. Team 1 werd 4e op dit toestel en team 2 werd 8e. De beste individuele resultaten waren van Lois (13,000 - 10e) en Sofie (13,050 - 11e). Helaas scoorden we niet hoog genoeg voor een klassering binnen de top 10 in de individuele resultaten op dit toestel.

Ondanks dat de toestelklasseringen per team een beetje tegen vielen, resulteerde dit toch in een mooie eindklassering. Alle meisjes kunnen tevreden terug kijken en er staat voor deze eerste turncompetitie een mooie 2e plaats genoteerd voor team 1 en een prima 4e plaats voor team 2.

Overzicht eindklassement:

1. O&O 3

2. OKK R 1

3. Olympia 1

4. OKK R 2

5. O&O 4

6. De zilvermeeuw 1

7. O&O 1

8. De zilvermeeuw 3

9. O&O 2

10. Olympia 2

11. De zilvermeeuw 2