Home  »  Nieuws  »  Tweede prijs voor keuze oefenstof

Nieuws

Tweede prijs voor keuze oefenstof

10-06-2018
Tweede prijs voor keuze oefenstof
Op zaterdag 9 juni werd 's avonds ook nog de derde en laatste turncompetitie keuze oefenstof gehouden in Zwijndrecht. Er turnen 12 teams van 6 verschillende verenigingen mee. Voor OKK deden er twee teams mee. In totaal kwamen er 62 turnsters in actie deze wedstrijd.

Voor OKK deden mee:
Team 1: Sanne, Lotte, Izaelle, Kim en Esmee
Team 2: Ferah, Cato en Sofie

Elisa en Jadee waren beide geblesseerd en konden helaas niet deelnemen. Elisa was wel aanwezig om de andere turnsters aan te moedigen.

Team 1 had al twee keer een tweede plaats weten te behalen en had dus een goede kans om op het podium te eindigen. Team 2 bestond maar uit 3 volledige turnsters en had te weinig turnsters en inhoud om deze turncompetitie ook mee te doen voor de prijzen. Dat was dus ook niet het belangrijkste voor dit team. Lekker turnen en eigen prestaties verbeteren.

Lotte was de beste turnster van OKK. Met 44,450 wist ze individueel 4e te worden. Ze wist ook nog twee top-10 klasseringen neer te zetten. Op balk wist ze de hoogste score van de avond neer te zetten. Met 11,600 werd ze eerste op dit toestel, daarna werd ze ook op brug nog 4e (10,900). Op sprong mocht ze een nieuwe sprong proberen. De trainsters wisten dat er een riscio genomen werd, want op de training is de sprong eigenlijk nog niet stabiel genoeg. Helaas toucheerde ze nog net met haar handen de mat met haar landing, maar toch goed geprobeerd!
 
 
 
Kim volgde direct daarna. Met 44,200 behaalde ze een gedeelde 5e plaats.  Ze was weer een goede aanvulling voor het team, nadat ze de vorige wedstrijd niet mee had geturnd en zeker ook omdat Jadee op het laatste moment uitviel door een blessure. Ze had afgelopen week nog even haar pink had de kom gehad, maar niemand heeft gezien of gemerkt dat ze daar nog erg veel last van had. Kim wist zich ook op twee toestellen de top-10 in te turnen. Ze eindigde op sprong op een gedeelde eerste plaats met Milou van O&O (12,600) door een tsukahara gehoekt te springen. Op vloer wist ze ook nog 8e te worden (11,450).
 
Izaelle scoorde 44,050. Ze einidgde individueel op een 7e plaats. Ook zij wist twee keer een de top-10 te eindigen. Op sprong werd ze met een 12,050 6e. Ook Izaelle sprong voor het eerst op een wedstrijd de tsukahara en dat met succes dus! Op balk werd ze ook nog 9e (10,800).
 
Sanne had deze avond helaas wat last van een oudere blessure, waarvan we dachten dat hij zo goed als weg was. Misschien toch afgelopen week weer even wat te veel gedaan, maar ondanks dat, knokte ze door en heeft ze alle toestellen gedaan. Sanne werd individueel 12e (42,600). Ook Sanne wist tweemaal in de top-10 te eindigen. Zowel op balk (10,850) als op vloer (11,450) wist ze een 8e plaats te behalen.
 
Cato volgde direct daarna. Met 42,450 punten wist ze 13e te worden. Cato heeft dit jaar, helaas ook door een langdurige blessure, nog niet landelijk kunnen turnen, maar ze is echt op de goede weg terug. De blessure is over en zo langzamerhand weet ze weer terug te komen op haar oude niveau. Ook Cato wist zich twee keer in de top-10 te turnen. Op balk wist ze na Lotte, de een na hoogste score neer te zetten (11,500). En ook Cato sprong deze wedstrijd weer sinds lange tijd (een jaar of twee waarschijnlijk) de tsukahara. Ook zij wist de sprong succesvol uit te voeren. Met een 11,750 wist ze een 9e plaats te behalen op dit toestel. 
 
Sofie eindigde op de 31e plaats. Zij is samen met Sanne de jongste van het stel en zij behoren eigenlijk volgend jaar pas tot de keuze oefenstof. Dat ze nu al mee kan turnen op dit niveau is al heel erg knap. Haar hoogste score wist ze te behalen op de sprong (11,250). 
 
Ferah heeft al heel het seizoen last van een blessure, daardoor heeft ook zij geen landelijke wedstrijden geturnd. Wel heeft ze alle turncompetities mee gedaan wat ze kon en deze wedstrijd was dat vloer en sprong. 
 
Ook Esmee turnde vanwege een blessure alleen de brug mee. Ondanks dat ze een maand niet getraind had en alleen de avond voor deze wedstrijd een brugtraining had gedaan wist ze toch haar oefening uit te turnen met een goede losom en een wippertje tot hang direct gevolgd door een kip. (Esmee staat op de onderstaande foto, tweede van rechts.)
 
 

OKK-1 wist deze wedstrijd de hoogste score op de balk te behalen. Best uniek, want vaak is juist de balk het struikelblok bij OKK. Op sprong en brug wisten ze een 2e plaats te behalen en op vloer de 3e plaats. 

 

Deze wedstrijd was de totaaluitslag van de teams als volgt:

1. O&O-1 

2. OKK 1

3. O&O 3 

4. O&O 2

5. Olympia

6. DVO 2

7. O&O 4

8. OKK Hardinxveld

8. Souplesse 1

10. OKK 2

11. Souplesse 2

12. DVO 1

 

Voor de prijsuitreiking werd gekeken naar het gemiddelde van drie wedstrijden. Dat had als gevolg dat OKK-1 de tweede prijs in ontvangst mocht nemen!

 

Gefeliciteerd met alle mooie resulaten!

 

« terug