Home  »  Nieuws  »  Veerle kooke door naar halve finale

Nieuws

Veerle Kooke door naar halve finale

14-03-2016
  • Veerle Kooke door naar halve finale
  • Veerle Kooke door naar halve finale
  • Veerle Kooke door naar halve finale
Veerle Kooke door naar halve finaleVeerle Kooke door naar halve finaleVeerle Kooke door naar halve finale
Afgelopen weekend namen drie turnsters van gymnastiekvereniging OKK deel aan de kwartfinales van de landelijke wedstrijden in de tweede divisie in Harlingen. Jeugdturnster Veerle Kooke wist zich met een vierde plaats voor de halve finales te kwalificeren. Lois Straver en Romy Tuithof kwamen bij de categorie instap N2 tot een 15e en 19e plek; niet hoog genoeg om door te mogen.

Veerle startte op vloer waar ze 13.100 scoorde. Haar acrobatische series waren prima, maar ze liet enkele tienden bij de dubbele pirouette en de handstand liggen. Bij sprong was ze de beste van allemaal met 11.984 en bij brug werd ze gedeeld 2e met 14.167. Na drie onderdelen stond ze 3e in het klassement en moest ze nog naar balk. Op dit moeilijke onderdeel turnde ze een prima oefening en scoorde 13.133 (3e). Helaas werd ze nog door één turnster gepasseerd, zodat ze net naast het podium kwam en vierde werd. Een prima prestatie!

 

Romy startte op balk. Ze werkte netjes, maar liet 2 punten liggen door 2 vallen. Haar score: 10.667. Lois kreeg het voor elkaar om op de balk te blijven, maar liet hier en daar wat liggen in de afwerking. Lois werd 9e op dit onderdeel met 12.833. Op vloer liet Romy een nette oefening zien (11.900)  en ook Lois deed erg haar best, maar was even de richting kwijt (11.267. Op sprong waren de overslagen van beide dames een beetje traag. Romy deed voor het eerst arabier-streksprong bij de tweede situatie en dat pakte goed uit. Voor beide het favoriete toestel rekstok als laatste van de wedstrijd. Romy (11.667) liet hier zien wat ze kan en Lois (11.467) werkte ook erg netjes, maar maakte per ongeluk een dubbele buikdraai wat zorgde voor wat extra aftrek.


« terug