Home  »  Nieuws  »  Veerle kooke plaatst zich voor halve finale

Nieuws

Veerle Kooke plaatst zich voor halve finale

15-03-2015
In de kwart finale te Waddinxveen in wedstrijdronde 2 moesten vandaag Fenne van Oversteeg in categorie pupil 1 N2 en Veerle Kooke in categorie pupil 2 N2 voor onderbouw van A-selectie OOK Ridderkerk uitkomen. Helaas door een heel vervelende teenblessure kon Fenne vandaag niet meeturnen en is daardoor uitgeschakeld voor verdere landelijke wedstrijden.

Veerle nam wel deel en startte haar wedstrijd op vloer.   Zij ging er helrmaal voor en het merendeel ging best netjes maar toch liet ze hier en daar puntjes liggen op het afwerken en te snel door willen gaan. Hierdoor ging de stut hele draai niet helemaal en losse radslag wat moeilijker. Toch een mooi cijfer 12.433.
Op de sprong ging het heel erg goed. Zowel overslag over pegases als streksalto met schroef gingen echt heel erg goed,  cijfer 13.900.
Brug ging met inturnen heel lekker, maar helaas met de wedstrijd kwam ze niet goed tot steun uit kip waardoor ze een matige steunopzwaai turnde en de reuzendraai mislukte.  Daarna toch goed opgepakt en het opnieuw geprobeerd wat resulteerde in 3x reuzendraai en mooie streksalto af,  cijfer 12.250. Toen was balk aan de beurt. Veerle moest als 1ste en wat best gespannen.  Met  inturnen ging alles prima, helaas met de wedstrijd speelde nervositeit toch parten. Bij haar sprongenserie een stop na elke sprong, 2 x flinke wiebel bij arabier en flikflak en helaas met bruggetje voorover gevallen.  Wel netjes gewerkt en toch mooi cijfer 12.00.
totaalscore: 50.583., goed voor een 7de plaats en door naar de halve finale!  Heel goed gedaan in een sterk veld. .super en trots!

 

Ingezonden door Miranda van Amstel


« terug