Home  »  Nieuws  »  Veerle kooke wint zilver

Nieuws

Veerle Kooke wint zilver

24-01-2016
Veerle Kooke wint zilver
Turnster Veerle Kooke wist zaterdag op de tweede kwalificatiewedstrijd van het district een prachtige tweede plaats te behalen bij de jeugd in de tweede divisie.


Ze turnde een prima wedstrijd en scoorde een puntentotaal van 51.916, bijna 13 punten gemiddeld. Veerle scoorde bij brug 13.633 en bij vloer - waar ze met de stut net niet door kon rollen - 13.800 en werd daarmee bij beide toestellen 8e van de 28 turnster.

Bij balk deed ze het veel beter dan de eerste wedstrijd. Ze bleef op de balk, sprong flikflak, deed dubbel bruggetje en had maar twee kleine wankels. Dat alles werd beloond met 12.500 en een tweede plek op dit toestel. Bij sprong scoorde ze 11.933 met overslag halve draai in en hele draai uit. Dit is de sprong met de hoogste uitgangswaarde in haar categorie. Hiermee werd ze eerste op dit onderdeel en klom ze op naar de tweede plek in het algemeen klassement, waarmee ze een mooie zilveren medaille veroverde. Haar trainers waren dan ook met recht trots op haar.

Voor de vervolgwedstrijden, waar we maandag 25 de definitieve plaatsing pas horen, kan ze zich wellicht nog verbeteren bij brug, waar de handstand nog strakker kan en bij vloer waar de beenspreiding van de sprongen en de stut nog aandacht vragen. Bij balk en sprong lijkt het erop dat ze het maximale er al uit weet te halen.
 
Verslag door Hans Mom
 
 

 


« terug