Home  »  Nieuws  »  Vijfde plek finale rayon dordrecht

Nieuws

Vijfde plek finale Rayon Dordrecht

05-06-2016
  • Vijfde plek finale Rayon Dordrecht
  • Vijfde plek finale Rayon Dordrecht
  • Vijfde plek finale Rayon Dordrecht
  • Vijfde plek finale Rayon Dordrecht
  • Vijfde plek finale Rayon Dordrecht
  • Vijfde plek finale Rayon Dordrecht
  • Vijfde plek finale Rayon Dordrecht
  • Vijfde plek finale Rayon Dordrecht
Vijfde plek finale Rayon DordrechtVijfde plek finale Rayon DordrechtVijfde plek finale Rayon DordrechtVijfde plek finale Rayon DordrechtVijfde plek finale Rayon DordrechtVijfde plek finale Rayon DordrechtVijfde plek finale Rayon DordrechtVijfde plek finale Rayon Dordrecht
Afgelopen zaterdag, 4 juni, turnde het Senioren Keuze B team van de B-selectie haar finale wedstrijd in Gorinchem. Dat het een zware strijd zou worden, was vooraf al duidelijk. Toch gingen de meiden er vol voor!

Dit OKK team, bestaande uit Aleyna Dilci, Amber Westra, Pascale Velthuizen, Christine van der Velde, Dasha Valieva, Kate de Jong, Kim van Balen en Maria in 't Veld, mocht zaterdag ochtend vroeg aan de start verschijnen van de finale wedstrijd. Deze werd geturnd in Sporthal de Oosterbliek in Gorinchem.

Ten tijde van het schrijven van dit verslag, zijn de scores nog niet individueel nog niet verstuurd naar de vereningingen. Het blijft dus even bij hetgeen wij op dit moment weten.

OKK startte de wedstrijd op het toestel balk. Dit had zowel voor- als nadelen. Zo ben je bij het eerste toestel op je finale wedstrijd behoorlijk zenuwachtig. Dan moet je precies die smalle balk hebben! Daarentegen kun je daarna voluit turnen en echt plezier beleven in de sport. Je hoeft tenslotte niet meer zenuwachtig te zijn voor de balk die nog komen gaat.
Dát de meiden last van zenuwen hadden was duidelijk te zien. Van de 6 turnsters die mochten turnen op dit toestel, was het alleen Pascale die dit zonder vallen wist te volbrengen. Jammer, hier zijn zeker kansen blijven liggen.

Het onderdeel vloer is één van de sterkere onderdelen van dit team. Ook nu werd er goed geturnd en zijn er geen grove fouten gemaakt. 

Op het toestel sprong werd er naar behoren geturnd. Er werden overslagen gesprongen over de Pegasus. Dit ging prima op een kleinigheidje na. Gelukkig lieten we daar de punten niet liggen daar de beste 5 scores telden. En al de sprongen zijn al zeker verbeterd ten opzichte van de start van dit seizoen!

Als laatste was het de beurt aan brug, Hier lieten de meiden zien ook dit toestel de baas te zijn. Ze turnden allen keurig!

Al met al, een redelijke wedstrijd, daar waar een top wedstrijd nodig was geweest om het podium te bereiken. Zoals gezegd, dit was vooraf al duidelijk. Het zou voor de meiden erg moeilijk zijn de andere teams te overtreffen. Daar is misschien wel net iets te weinig ervaring voor. Maar daarentegen mogen ze er zeker trots op zijn dat ze de finale gehaald hebben. Want wie kan dat nou zeggen, de finale halen van Rayon Dordrecht als senioren turnster Keuze B!! Een erg knappe prestatie op zich! Goed gedaan meiden!


« terug