Home  »  Nieuws  »  Wederom zilver voor kim van vliet

Nieuws

Wederom zilver voor Kim van Vliet

28-01-2018
Wederom zilver voor Kim van Vliet
Zondag 21 januari was voor de senioren Kim van Vliet, Esmee Vogelezang en Elisa van Halem de tweede plaatsingswedstrijd senioren 3de divisie in Sliedrecht.

Elisa kon door een knieblessure helaas helemaal niet deelnemen, maar was er wel om Kim en Esmee aan te moedigen.
 
Esmee heeft een blessure aan haar knieën en turnde daardoor alleen haar brugoefening. Mooie oefening, begon sterk in het deel aan de lage ligger met een mooie losom, haalde wippertje van laag naar hoog, maar wel was de kip iets minder, waardoor ze een stop had. De afsprong hurksalto 1/2 draai was dicht bij de stok, maar wel gehaald met een klein pasje. Score 9.267 (5de brugcijfer).
 
 
Ook Kim kampt met een vervelende enkelblessure, maar wilde vandaag (wel goed ingetaped) toch proberen alle toestellen te turnen. 
Ze turnde een goede oefening aan de brug. Ze turnde haar wipperjte gelijk door met de kip (zonde tussenzwaai dus) en turnde een mooie streksalto 1/2 draai tot stand. Score 9.667 (3de brugcijfer).
Daarna turnde ze een super oefening op de balk. Strak en goed doorgeturnd. Helaas toch val door lichte onbalans na landing van de mooie wisselspagaat. Wel wat veel armbewegingen voor haar bruggetje achterover, maar stond als een huis. Score op balk: 10.350 (3de balkcijfer).
Mooie vloeroefening en erg mooie gymnastische sprongen. Ging helaas door haar enkel tijdens de oefening, maar liet niets merken door gewoon door te turnen. In laatste acroserie voellde ze dat overslag salto 1/2 niet haalbaar was door enkel en turnde een mooie overslag hurksalto. Ze miste daardoor wel B-element, maar ondanks dat heel goed geturnd. Cijfer 11.733.
De eerste sprong was tsukahara gehoekt die ze mooi ruim turnde, maar de landing was iets te lang ingehoekt, waardoor ze een aantal passen moest maken. Score 11.450 (3de sprongcijfer).
De tweede sprong tsukahara gehurkt was ook een mooie ruime sprong met goede afzet. Landing met 1 grote stap. Score 12.100.
 
Kim heeft met een totaalscore van 43.200 de 2de plaats behaald.
 

« terug