Home  »  Nieuws  »  Zenuwen bij uitwedstrijd b selectie

Zenuwen bij uitwedstrijd B-selectie

02-02-2015
Zenuwen bij uitwedstrijd B-selectie
De jongste turnster van de B-selectie turnden afgelopen zaterdag, 31 januari, hun tweede wedstrijd van het seizoen. De eerste wedstrijd werd gewonnen, maar werd thuis geturnd. Deze tweede wedstrijd was een uitwedstrijd tegen het altijd sterke KDO Alblasserdam. In alle vroegte stonden de meiden paraat om hun kunsten te vertonen.

De meiden startten op het toestel brug. Hier werd naar behoren gepresteerd en zo bleek, dit toestel werd gewonnen door OKK Ridderkerk. Sara Bulbul liet zien over een dosis spierballen te beschikken en scoorde 13.95 op dit toestel wat haar een eerste plek op dit toestel opleverde. Aleyna Dilci deed daar niet voor onder en turnde zich naar de tweede plek op dit toestel met 13.15pnt.

Op het volgende toestel, sprong, werd niet geheel naar kunnen geturnd. Of het de zenuwen waren voor het feit dat deze wedstrijd niet ‘thuis’ was of het vroeg uur, het was de leiding een raadsel…

Noa Belder liet, net als vorige week zien dat zij spring benen heeft. Met 13.25pnt werd zij derde op dit toestel deze wedstrijd. En dat terwijl ze nóg wel hoger kon scoren.

Toen de vloer aan beurt was, waren de zenuwen nog niet weg. Dat het een spannende strijd zou worden, was toen al zeker. Helaas werden er op de lange mat te veel onnodige, slordige foutjes gemaakt, even als bij de overige toestellen. Dat kon OKK zich net niet veroorloven. Evi de Koning turnde haar oefening toch zeker keurig netjes en dit waardeerde de jury met 13.55pnt.

Met nog 1 toestel te gaan, moesten de meiden alles op alles zetten om KDO Alblasserdam bij te blijven. Dit werd gedaan op balk, maar jammer genoeg was het nét niet voldoende. Kim van Balen toonde een berg doorzettingsvermogen op haar niet al te favoriete toestel en wist mede door deze hoge score, 13.30pnt, een derde plaats in het eindklassement te veroveren. Zij bleek de beste turnster voor OKK Ridderkerk vandaag.

Zonder alle gemaakte foutjes, zou OKK zeker gewonnen hebben, nu verloren zij nipt met 0.60pnt.
Dit is zeker zonde gezien de goede start van vorige week.

Maar, geen man over boord, de meiden weten wat ze te doen staat bij komende wedstrijden. De ervaring van een uitwedstrijd is binnen, dit kan alleen maar positief uitpakken.