Home  »  Nieuws  »  Zilver bij districtswedstrijd voor izaelle

Nieuws

Zilver bij districtswedstrijd voor Izaelle

09-12-2018
Zilver bij districtswedstrijd voor Izaelle
Zaterdag 8 december turnden Izaelle en Lotte hun eerste districtswedstrijd in de 2e divisie junioren klasse in Woerden. Een dag later kwam Jasmijn in actie bij de Jeugd I N3.

Izaelle en Lotte begonnen op sprong waar ze in eerste instantie een tsukahara gehurkt zouden gaan springen. Het inturnen verliep niet vlekkeloos en ook de concurrentie had moeite waardoor uitgeweken is naar een iets eenvoudigere sprong. Hierdoor wisten we zeker dat een goede landing gewaarborgd was. Beide dames lieten een prachtige 1/2 in 1/1 uit zien en werden beloond met 11,65 en resp. 11,60 pntn. Een goede start van de wedstrijd!
Bij brug waren de dames er nog niet helemaal klaar voor met een wippertje tot hang en een stop voor de handstand maar wisten nog prima scores te halen ruim in de 10. Izaelle maakte het nog spannend bij balk door 4x met de salto ao te vallen met inturnen. Er was geen tijd meer om de oefening aan te passen. Op de wedstrijd liet ze gelukkig een stabiele oefening zien zonder vallen incl een goede salto achterover en werd beloond met een goede 11,25 pntn. Lotte was wat zenuwachtiger en had wat meer wankelingen en foutjes. Een gymnastische verbinding werd niet geteld en ze had een val met een acrobatische verbinding. Dit kostte haar veel punten en kreeg uiteindelijk een 9,40 pnten.
Laatste onderdeel vloer lieten de meiden goede oefeningen zien. Vooral izaelle was hier net wat stabieler in de afwerking waardoor ze net wat hoger scoorde dan lotte. Izaelle wist na een zeer stabiele wedstrijd zelfs een verrassende zilveren medaille binnen te halen op deze eerste districtswedstrijd! Lotte behaalde een nette 14e plaats in het eindklassement. Knap gedaan, meiden! 
 
 
Jasmijn moest in de eerste wedstrijd die dag, dus al vroeg uit de veren. 
Eerste toestel was sprong waar ze 2x een "1/2 in 1/1 uit" liet zien. Beide sprongen voerde ze goed uit, de eerste sprong was tot stand en de tweede mooi ruim geturnd maar paar pasjes na. Ze scoorde een mooie 12.575. Een goede start van de wedstrijd! 
Op het 2de toestel, de brug,  was besloten om de wat makkelijkere oefening te turnen omdat Jasmijn voor de andere oefening nog niet feilloos beheerste. Ze turnde een mooie strakke oefening en goed achter elkaar en wist hiermee een mooie cijfer 11.300 te  scoren.
Derde toestel was de balk. Hier waren de zenuwen erg gespannen en dat was merkbaar met inturnen. Dit geeft nog extra spanning voor als de wedstrijdoefening geturnd moet worden. De oefening was ook hierdoor met wat evenwichtsfoutjes maar bruggetje turnde ze netjes en strak. Helaas ging kattesprong-tiktak niet goed en viel ze hiermee van de balk. De rest toch goed doorgeturnd en nog een mooie arabier op de balk. Score 10.867. 
Laatste onderdeel was vloer. Inturnen ging goed en Jasmijn moest als eerste van haar groepje starten. Ze liet een mooie oefening zien met maar een paar kleine puntjes mbt de afwerking. Ze haalde voor deze oefening 11.950
De eerste wedstrijd van dit seizoen zit erop voor Jasmijn ze heeft een goede wedstrijd geturnd. Ze behaalde een mooie totaalscore van 46.692 en is daarmee 5de in het eindklassement geworden. Super gedaan!! 
 

« terug