Geslaagde uitvoering in sporthal de Fakkel

07 november 2023

Uitverkochte Fakkel bij nieuwe opzet uitvoering

OKK hield afgelopen zaterdag haar jaarlijkse oefening. Ingegeven door de grote belangstelling van vorig jaar was er deze maal gekozen voor drie voorstellingen in plaats van twee. En er was ook geen pauze meer tijdens de voorstellingen om de vaart erin te houden.

Om half twaalf startte de eerste voorstelling die werd bijgewoond door burgemeester Marco Oosterwijk. Bij deze voorstelling waren rond de honderd jonge turnsters aan de beurt om het thema “Kleurrijk OKK” vorm te geven. De nummers ‘Gele Minions’ uit Slikkerveer, ‘Gi-Ga Groen’ uit Bolnes en ‘Ergens over de regenboog’ uit Rijsoord passeerden de revue. De muziek en de enthousiaste deelnemers zorgden dat het publiek in een hoog tempo werd vermaakt. Om 13:00 uur was de eerste voorstelling voorbij en kon men zich opmaken voor de volgende voorstelling om 15:00 uur.
In de middagvoorstelling traden ongeveer 180 turnsters op. Naast de recreanten uit Bolnes, Rijsoord en Slikkerveer gaven ook de A-, B- en C-selecties een kleurrijke show. Met het in roze kleding uitgevoerde Barbieworld, het in rood gebrachte Color of Love en het blauw van het nummer The Blue World lieten de selecties zien wat ze in huis hebben aan talenten. Traditioneel was ook de tombola waarmee deelnemers en publiek door het trekken van een envelop met nummertjes leuke prijsjes konden winnen en daarmee de vereniging financieel steunden.
Om 19:30 uur was de laatste voorstelling, bedoeld voor de wat oudere leden. Ook hier weer ongeveer 180 deelnemers, maar nu niet alleen meisjes, maar ook de jongensgroepen. De jongens kregen de handen op elkaar voor hun nummer ‘Men in Black’, maar eigenlijk gold voor alle groepen dat hun optredens veel waardering ontvingen van de tot de nok toe gevulde Fakkel. Het laatste nummer van elke uitvoering was een dans met de naam ‘Multicolor’ waarbij alle groepen nogmaals in hun kleding de vloer bevolkten en op muziek voor een laatste keer optraden, gesteund door het enthousiaste publiek.

Voorzitter Bianca Klapwijk riep na afloop de uitvoeringscommissie bestaande uit Deborah, Naomi, Debora en Joyce naar voren en bedankte hen voor hun vele voorbereidende werk. Uit handen van secretaresse Gina Mom kregen ze hiervoor een cadeaubon. Ook de twee ladyspeakers, Liesbeth en Heleen, kregen een bloemetje uit handen van Cindy van der Staaij voor hun bijdrage. Voor Liesbeth, die na 55 jaar training geven nu het stokje gaat overgeven wordt in het nieuwe jaar nog afscheid genomen. Het bestuur is trots op de leiding en de vele vrijwilligers die er een leuke en gezellige dag van maakten. Iemand op de tribune maakte de opmerking: “Waar word je voor 7 euro (de prijs van een passe-partout) op zo’n leuke manier de hele dag vermaakt?” Dat zei alles over deze geslaagde uitvoering in de nieuwe opzet.
Het bestuur wil langs deze weg ook de vele sponsoren bedanken die door hun bijdrage zo’n dag mogelijk maakten. Medewerking verleenden: Jordex, die voor alle deelnemers een ijsje sponsorde, Arie Kreuk Transport die voor het vervoer van de toestellen zorgde, de Bloemenjungle en de adverteerders Blouwafbouw, Telpoint Benelux, Hotel van der Valk, winkelcentrum De Werf en Schot marketing & communicatie.