OKK verlengt keurmerk nijntje Beweegdiploma

26 maart 2024

OKK heeft het keurmerk nijntje Beweegdiploma weer voor een jaar verlengd. Het nijntje Beweegdiploma is een door de KNGU officieel erkend diploma voor peuter- en kleutergym en wordt nu ruim 2 jaar bij OKK Ridderkerk aangeboden.

Het nijntje Beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Bewegen met plezier

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van jonge kinderen.

Meedoen

Het nijntje Beweegdiploma wordt door OKK aangeboden voor peuters van 2 en 3 jaar. Het is een ouder/kind les, dus er is altijd een ouder of opa/oma die meedoet in de les en het kind stimuleert. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangen de kinderen het nijntje Beweegdiploma tijdens het nijntje Pleintje, dat zaterdag 24 juni 2023 staat gepland. Een diploma om trots op te zijn en
wat kinderen een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis! Veel onderdelen van het programma worden ook bij de kleuters gebruikt, in de leeftijd 4 en 5 jaar. 

Kom gerust een keer langs voor een proefles op donderdagmiddag in de Werf in Slikkerveer tussen 16.00 – 17.00 uur (peuters) en 17.00 – 18.00 uur (kleuters).